Wil je een vriendin gelukkig maken met een persoonlijk cadeau? Of ben je nog steeds op zoek naar een geschikte verrassing voor je moeder? Laat dan je creativiteit de vrije loop en durf je eigen cadeaus te maken! Ook het zelf maken van verjaardagscadeaus is een persoonlijke en creatieve optie. Zelfgemaakte geschenken komen uit het hart en zijn heel bijzonders voor de ontvanger. Handgemaakt, genaaid, gebreid, gebakken of gekookt? Laat je creativiteit de vrije loop en creëer unieke cadeaus voor je geliefden! Of het nu voor een gelegenheid is of als een klein geschenk voor tussendoor, DIY cadeaus zorgen voor magische verrassingsmomenten.

Maak je eigen kookboek

 Een geweldig idee voor hobbykoks en nieuwkomers in de keuken is een zelfgemaakt kookboek. Hoewel dit geschenk veel tijd en aandacht vergt, heeft de ontvanger er wel jarenlang plezier van. Alles wat je nodig hebt om het kookboek te maken is: een notitieboek, mooie pen, printer, fotolijm, stempels en stickers. Maak foto’s van je favoriete gerechten, print deze uit en plak ze in het notitieboek, schrijf het recept ernaast. Decoreer de bladzijdes met leuke stempels en stickers.

Kalender maken

Heel persoonlijk en ook nog eens super handig! Als je een zelfgemaakte 3 maanden kalender geeft is het waarschijnlijk een schot in de roos. We hebben het allemaal zo ontzettend druk. Een kalender geeft meer overzicht voor het hele gezin. Als je het persoonlijk maakt door foto’s toe te voegen, is het helemaal een onvergetelijk cadeau. Wat ook leuk is, is om er een bijpassende bureaulegger bij te laten maken.

Maak je eigen pesto

Pesto maken is zo gedaan en wanneer je deze in een leuk potje verpakt, creëer je een bijzonder DIY-cadeau. Voor een klassieke pesto heb je nodig: blender, basilicum, olijfolie, pijnboompitten, Parmezaanse kaas en knoflook. Mix alle ingrediënten in de mixer tot een massa en doe de pesto in opbergpotjes. Het beste is om de verse pesto in de koelkast te bewaren en binnen enkele dagen weg te geven om hem lekker te houden.